torsdag 16. juli 2015

Underhållning i bilen

By Ryman
 
 
 
Jag är tacksam över att våra barn orkar att åka så mycket bil som dom har gjort. Kanske de beror på alla resor till Sverige. Förra road-tripen vi gjorde i USA körde vi ca 500 mil på två och en halv vecka. Denna gången ser det nästan ut att bli mer, men så stannade vi ju också i nästan tre veckor.
Vi har med oss iPads till barnen som dom kan greja med, men dom kan ju inte sitta med det hela tiden ( även om den ena av dom gärna kunde ha gjort det ). Så jag tycker att det funkar bra att ha lite överraskningar på lur när dom börjar att bli slitna. Som olika teckningsböcker, roliga barntidningar och liknande. Men ibland går inte det heller så bra eftersom bilsjukan slår till. Det som funkar för dottern då är att virka med fingrarna, så ett garnnystan är bra att ha med.
Min stora favoritbutik här i USA är TARGET! Finner det mesta där, jag hittade geledekorationer för bara 2 dollar per set. Det var råbra att överaska barnen med. Dom grejade med att sätta olika mönster på varsitt bilfönstrer länge... Ända tills jag någon dag senare glömde bort det och körde ner fönstret... Och borta var hälften, men pytt pytt, roligt så länge det varade.
Annars brukar vi hitta på sånger tillsammans om konstiga saker, eller klassikern räkna bilar. Men när allt skiter sig är det bara att dra fram snacks, men vi undgår socker eftersom då kommer bilsjukan snabbt!
Men för oss funkar det absolut bäst med att göra flera korta stopp, och få ut lite spring i benen!
  
Ha en fin dag!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen tack för att du tog dig tid att lämna ett spår efter dig!
Ha en fin dag vidare!