tirsdag 7. juli 2015

New york

By Ryman


New York!! Äntligen är vi här! Det är ganska längesedan vi bokade semestern, så vi har väntat länge. När vi landade, så var det mitt på dagen. Så även om vi var trötta så var det bara att hålla sig vaken. 
Flygturen gick bra med barnen, men dessvärre satt vi två och två. Barnen för sig själva rätt bakom oss, vi satt vid nödutgången. Eftersom barnen är måste vara över 12 för att sitta där, kände jag lite stress kan du säga. "Hur ska vi hjälpa dom när vi nödlandar (störtar) liksom?! 
Men nu gick ju allt bra.. Hoppas bara att det går att fixa så att vi inte sitter så på vägen hem. 
Det var så varmt och gott i NY, vi kommer ju från att ha ullkläder och 9 grader... Så även om det regnade lite så var det varmt och då är man nöjd! 
När man har trötta barn som måste vara vakna en stund till, ja då kör man till med den stora leksaksbutiken på Madison avenue. Barnen fick klämma ut sina sista krafter där och sen somnade dom utslitna på hotellet.

 
Morgonen efter vaknade vi 03.30 lokal tid... Försökte dröja ut det så länge som möjligt, men kl 07 gick vi ut och vandrade i gatorna. Vid en mysig restaurang vid Grand central station åt vi tidernas dyraste frukost ( 800,- ), men första dagen är det absolut lov!
Sightseeingbussar tycker jag är jättebra när man skall se mycket på kort tid, och speciellt när barnen inte tycker att det är så kul att gå och gå. Så vi åkte buss och avlöste med båt till frihetsgudinnan. Just då tittade solen fram, och jag fixade raskt en rosa solbränna som senare utvecklade sig att bli en djupare rosa. Dock bara på axlarna och på näsan. Matchade jätte bra till min vita topp med svarta prickar. 
Nästa morgon köptes aloe Vera och solkräm i stora lass!

 
Menar att man kallar detta för "strykjärnet"
 
 
Full båt ut till Ellis Island
 
 
 
 
Bäst smörja in med allt som går, nu går turen mot HAMPTONS!
 
Ha en fin dag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen tack för att du tog dig tid att lämna ett spår efter dig!
Ha en fin dag vidare!